1000-tals lyktor 2018

1000 tals lyktor - under samma himmel, under samma kväll fredag den 16 november 2018, kl 17.00-18.00 i samband med Internationella barndagen

Umeå utmanar alla förskolor, skolor, fritidshem och familjedaghem att delta i installationen av 1000-tals lyktor genom att tillsammans med barnen göra ljuslyktor av glasburkar.

Efter det fantastiska gensvaret ifjol då 28 500 lyktor tändes runt om i Sverige, "under samma himmel, under samma kväll" välkomnar vi även i år alla Sveriges barn att delta i denna mäktiga upplevelse. Denna manifestation synliggör barnen och den ger dem en gemensam röst i det offentliga rummet! ”Umeå kommun”

Boländerna/Sävja/Danmarks enhet antar Umeås utmaning och uppmärksammar ljushögtiderna och Internationella dagen för tolerans, Värlsfilosofidagen och Internationella barndagen den 16 november

Vi samlas vid Sävja Kulturcentrum (gäller de förskolor som finns i Sävja/Danmark).

Boländerna och Fålhagsledens förskolor samlas på Boländernas förskola.

Alla familjer välkomnas till platserna klockan 17.00 för att delta i denna ceremoni.

Tillsammans gör vi avtryck i världen för att synligöra barnen.

Välkomna!

29 oktober 2018